Żłobek Publiczny Pułtusk


wnetrza-publiczne

Żłobek publiczny w Pułtusku zajmuje powierzchnię 880 m2. Wyzwanie polegało na stworzeniu projektu wnętrz całej niezbędnej infrastruktury służącej zarówno komfortowi pracy wychowawców, zastosowaniu rozwiązań przewidzianymi wymogami prawnymi dla tego typu budynków jak i wygodzie najmłodszych użytkowników oraz ich rodziców. Projekt łazienek to połączenie wymaganej ergonomii użytkowania z kolorowymi płytkami oraz specjalną armaturą dostosowana dla dzieci. Sale dydaktyczno – zabawowe wyposażone są w specjalną wykładzinę, projektowane z myślą o dzieciach mebelki, a ściany pokryte są kolorowymi motywami tworzącymi cieszącą oczy przestrzenna perspektywę. Projekt wnętrza sali do leżakowania wykonany został w stonowanych kolorach, co w połączeniu ze sterowanymi elektrycznie roletami i oświetleniem ułatwia maluszkom zaśnięcie i wypoczynek. Budynek został oddany do użytku z końcem 2015 roku.

Facebook